Blog Details

semineu
28
Feb
2016
Posted By: 1 Comment(s)

Constructia de seminee

Cum se construieste un semineu?

 

Unul dintre lucrurile mele preferate in anotimpul iarna, este sa imi petrec timpul langa semineu, la un foc cald si confortabil Ce poate fi mai romantic decât sa te strangi cu familia sau cu prietenii în fața unui foc strălucitor?

Si ce este mai relaxant decât venind acasă de la o zi lungă de muncă, stând în scaunul tău, și sa te relaxezi langa o vatră stralucitoare, cum este flacara din semineu?

Dacă nu aveti inca un semineu, atunci acesta poate fii inceputul pentru a avea unul.

 • COSUL DE FUM PENTRU SEMINEU:

Asigurați-vă că hornul (cosul de fum) este curat și fără blocaje. Este întotdeauna o idee bună pentru a obține coș de fum măturat înainte de a începe incendiile de iluminat în ea. Chiar dacă nu s-au folosit, cuiburi de animale si frunze vechi pot provoca blocaje, care vor avea ca rezultat într-o casă plină de fum. Sunați la un coșar autorizat pentru a veni sa verifice cosul de fum.

Daca nu aveti un cos de fum, firma Termokamyno va poate oferii cosuri de fum profesionale si sigure pentru casa dumneavoastra.

 

 • CLAPETA DE LA FOCARUL DE SEMINEU (AMORTIZOR, SUBAR)

Deschide amortizor. Am făcut greșeala de a nu deschide clapeta de la focar de prima dată când am făcut un foc într-un șemineu. Fumul a intrat in casa noastră, iar noi eram în mijlocul unei furtuni de gheață. Am încercat fiind marele erou prin pornirea unui foc confortabil în șemineu. Am privit focul cum merge in semineu, dar a umplut toată casa cu fum. Nu fi ca mine. Asigurați-vă că, clapeta focarului de semineu este mereu deschisa in momentul in care aprindeti focul sau cand focul arde deja in semineu. Doar asa puteti evita evitati compresia de fum in camera focarului.

 

 • VERIFICAREA COSULUI DE FUM INAINTE DE PORNIRE FOC IN SEMINEU

Daca cosul de fum este construit pe exterior, atunci in momentul in care veti dori sa aprindeti focul cu lemne in semineu, cosul de fum fiind rece, se va intampla exact ceea ce nu va doriti: fumul v-a fi bagat in casa, in cazul semineelor deschise, iar in cazul semineelor cu focar, vatra va fii plina de fum.

Ceea ce trebuie sa faceti, este sa amorsati cosul de fum inainte de a aprinde focul.

Cand simtiti ca este amorsat cosul de fum, atunci veti putea aprinde focul in semineu.

 

 • PATUL DE CENUSA DIN FOCARUL DE SEMINEU

Focarele moderne, sunt construite fara tavita de cenusar, deoarece atunci cand se aprinde focul in focarul de semineu, acesta este bine sa fie pe un pat subtire de cenusa. In cazul in care aveti un pat gros de cenusa in semineu, acesta trebuie curatat, fie cu un vatrai de semineu, fie cu un aspirator de semineu.

Focarele din otel, captusite cu samota, care nu au gratar si tavita de cenusar, sunt focare care acumuleaza mai multa caldura, ofera de pana la 3 ori mai multa caldura in incapere asigura un consum redus de lemne.

 

 

Post comment: 1

 • Mr WordPress

  Mr WordPress

  februarie 28, 2016 at 10:53 am

  Hi, this is a comment.
  To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.