Servicii

Termokamyno va ofera seminee construite, dar si seminee cu imbracaminte de semineu realizata din marmura, pentru seminee pe colt sau seminee pe perete (front drept).

CONSTRUCTIA DE SEMINEE

CUM SE CONSTRUIESTE UN SEMINEU?

 

Unul dintre lucrurile mele preferate in anotimpul iarna, este sa imi petrec timpul langa semineu, la un foc cald si confortabil. Ce poate fi mai romantic decât sa te strangi cu familia sau cu prietenii în fața unui foc strălucitor?

Si ce este mai relaxant decât venind acasă de la o zi lungă de muncă, stând în scaunul tău, sa te relaxezi langa o vatră stralucitoare, cum este flacara din semineu?

Dacă nu aveti inca un semineu, atunci acesta poate fii inceputul pentru a avea unul.

 • COSUL DE FUM PENTRU SEMINEU:

Asigurați-vă că hornul (cosul de fum) este curat și fără blocaje. Este întotdeauna o idee bună pentru a obține coș de fum măturat înainte de a începe incendiile de iluminat în ea. Chiar dacă nu s-au folosit, cuiburi de animale si frunze vechi pot provoca blocaje, care vor avea ca rezultat într-o casă plină de fum. Sunați la un coșar autorizat pentru a veni sa verifice cosul de fum.

Daca nu aveti un cos de fum, firma Termokamyno va poate oferii cosuri de fum profesionale si sigure pentru casa dumneavoastra.

 

 • CLAPETA DE LA FOCARUL DE SEMINEU (AMORTIZOR, SUBAR)

Deschide amortizor. Am făcut greșeala de a nu deschide clapeta de la focar de prima dată când am făcut un foc într-un șemineu. Fumul a intrat in casa noastră, iar noi eram în mijlocul unei furtuni de gheață. Am încercat fiind marele erou prin pornirea unui foc confortabil în șemineu. Am privit focul cum merge in semineu, dar a umplut toată casa cu fum. Nu fi ca mine. Asigurați-vă că ,clapeta focarului de semineu este mereu deschisa in momentul in care aprindeti focul sau cand focul arde deja in semineu.Doar asa puteti evita evitati compresia de fum in camera focarului.

 

 • VERIFICAREA COSULUI DE FUM INAINTE DE PORNIRE FOC IN SEMINEU

Daca cosul de fum este construit pe exterior,atunci in momentul in care veti dori sa aprindeti focul cu lemne in semineu,cosul de fum fiind rece,se va intampla exact ceea ce nu va doriti: fumul v-a fi bagat in casa ,in cazul semineelor deschise,iar in cazul semineelor cu focar,vatra va fii plina de fum.

Ceea ce trebuie sa faceti, este sa amorsati cosul de fum inainte de a aprinde focul.

Cand simtiti ca este amorsat cosul de fum,atunci veti putea aprinde focul in semineu.

 

 • PATUL DE CENUSA DIN FOCARUL DE SEMINEU

Focarele moderne,sunt construite fara tavita de cenusar, deoarece atunci cand se aprinde focul in focarul de semineu, acesta este bine sa fie pe un pat subtire de cenusa. In cazul in care aveti un pat gros de cenusa in semineu, acesta trebuie curatat, fie cu un vatrai de semineu, fie cu un aspirator de semineu.

Focarele din otel, captusite cu samota, care nu au gratar si tavita de cenusar, sunt focare care acumuleaza mai multa caldura, ofera de pana la 3 ori mai multa caldura in incapere asigura un consum redus de lemne.

Cosul de fum cea mai importanta alegere,cand doriti sa construiti un semineu !

De ce este atat de important ca un cos de fum sa fie construit din materiale ce corespund cosului de fum?

Pentru ca incendiile sunt provocate de cosul de fum, acoperisul se aprinde de la incalzirea excesiva a cosului de fum. Nu semineul, nu soba, nu centrala pe lemne dau foc la casa ci cosul de fum care este construit din materiale neadecvate si necompatibile cu tipurile de combustibili.

Cosurile de fum de la firma noastra dispun de certificare W3G,adica indeplinesc simultan conditia de capacitate de rezistenta la arderea funinginii si insensibilitate la umiditate.

Semnificatia certificarii W3G:
 • W – sistem de cos de fum rezistent la umiditate
 • 3 – aplicabilitate la toate tipurile de combustibili
 • rezistenta la arderea funinginii

CERINTE PENTRU COSUL DE FUM

Coşurile de fum sunt supuse la solicitări de natură fizică şi chimică foarte intense, constând în
variaţii mari de temperatură, şoc termic cauzat de aprinderea depunerilor de funingine şi gudron, soldat cu temperaturi ce pot depăşi chiar şi 1000ºC. Condensul format în coş are caracter acid, puternic coroziv. Pe timp de iarnă, structura coşului este solicitată şi la îngheţ-dezgheţ. De asemeni, coșurile de fum trebuie să reziste la solicitările date de vânt și cutremure. Prin urmare, pentru a nu se deteriora și distruge în timp, aceste elemente de construcții trebuie să satisfacă următoarele cerințe fundamentale:

– rezistenţă la temperaturi ridicate şi la şocuri termice;
– etanşeitate la umiditate şi la gaze de ardere;
– rezistenţă la condensul acid;
– rezistență și stabilitate mecanică;
– durabilitate.

În consecință, în conformitate și cu legislaţia de specialitate în vigoare, pentru construirea coşurilor de fum se pot utiliza numai materiale sau componente adecvate domeniului, certificate, care dispun de declaraţie de performanță şi marcaj CE.

Riscuri majore!

Un coş de fum improvizat sau executat din materiale, care nu dispun de certificări legale pentru acest domeniu (diferite tipuri de cărămidă, elemente prefabricate pentru ventilații, țevi din tablă, etc.) prezintă riscuri majore pentru proprietari. Conform statisticilor I.G.S.U., în ultima perioadă peste 2000 de incendii au fost generate anual de coşurile de fum defecte sau necurățate. Neetanşeitatea coşurilor este cauza unui număr însemnat de intoxicaţii cu monoxid de carbon.

 • Soluția sigură: sistemele de coșuri de fum 

Sistemele de coșuri de fum corespund tuturor exigențelor prezentate, cuprind un ansamblu de elemente componente compatibile și accesorii, care asigură o funcționare ireproșablilă a sistemului. Principalele avantaje oferite de aceste sisteme de coșuri de fum prefabricate sunt:

– soluții de evacuare pentru toate tipurile de surse de căldură și combustibili
– siguranță deplină în exploatare
– funcționarea la randament energetic maxim a sursei de căldură, cu un consum mai redus de combustibili
– calitate atestată, marcaj CE
– durabilitate ridicată, cu o garanție acordată pe o perioadă de 33 de ani

 • Cum se face dimensionarea coșului de fum?

Dimensionarea constă în stabilirea înălțimii și diametrului coșului de fum, în funcție de caracteristicile sursei de căldură, respectiv puterea termică (kW), combustibilul utilizat, diametrul ștuțului de evacuare gaze de ardere (mm), necesarul de tiraj în cazul cazanelor cu combustibil solid (Pa). Pentru aceste operațiuni de dimensionare se va contacta reprezentantul firmei Termokamyno.

 • Cum se construiește un coș de fum?

Montajul se efectuează prin utilizarea sistemului complet, respectiv prin punerea în operă a tuturor elementelor componente originale Leier, cu respectarea instrucțiunilor elaborate de producător. Se recomandă, ca lucrările de montaj să fie executate de personal autorizat de către firma. Elementele prefabricate asigură o instalare facilă și rapidă a coșului de fum.

 • Este nevoie de pălărie pentru acoperirea coșului de fum?

Sistemele de coșuri de fum sunt insensibile la umezeală, apa din precipitații și condensul format se colectează la bază și se elimină printr-un ștuț de evacuare. Prin urmare nu este necesară acoperirea coșului, iar elementele terminale antipluviale (pălării, capace, etc.), care reduc tirajul, se vor utiliza numai în cazurile în care specialiștii din domeniu recomandă în mod special acest lucru.

 • Coșurile de fum trebuie curățate?

În conformitate cu reglementările legale în vigoare, toate coșurile de fum trebuie verificate și curățate periodic, cel puțin o dată pe an. Mentenanța coșurilor de fum se efectueză se către personal calificat și autorizat, cu respectarea instrucțiunilor prescrise de producător.

 • Acordarea garanției

Garanția de 33 de ani pentru sistemele de coșuri de fum se acordă în condițiile achiziționării sistemului complet, respectării în execuție a instrucțiunilor de montaj și asigurării unei mentenanțe documentate a coșului de fum cu personal autorizat.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.