Blog Details

Cosul de fum pentru semineu,alegerea cea mai importanta. Este bine sa alegeti un cos de fum profesional,pentru a nu ajunge ca din zgarcenie sa dati foc la casa,din cauza ca se folosesc tot felul de materiale neadecvate si necertificate pentru a construi cosul de fum,zidite de diferiti mesteri,care nu raspund si nu garanteaza pentru lucrarea facuta de ei. Valoarea unui cos de fum profesional este mai mica de 1% din valoarea totata a casei. Mai jos va prezentam avantajele si riscurile unui cos de fum.

Bonyrex Construct

29
Dec
2015
Posted By: 0 Comment(s)

Cos de fum

Cosul de fum cea mai importanta alegere,cand doriti sa construiti un semineu !

De ce este atat de important ca un cos de fum sa fie construit din materiale ce corespund cosului de fum?

 

Pentru ca incendiile sunt provocate de cosul de fum,acoperisul se aprinde de la incalzirea excesiva a cosului de fum.Nu semineul, nu soba, nu centrala pe lemne dau foc la casa ci cosul de fum care este construit din materiale neadecvate si necompatibile cu tipurile de combustibili.

Cosurile de fum de la firma noastra dispun de certificare W3G,adica indeplinesc simultan conditia de capacitate de rezistenta la arderea funinginii si insensibilitate la umiditate.

 

Semnificatia certificarii W3G:

 

  • W – sistem de cos de fum rezistent la umiditate
  • 3 – aplicabilitate la toate tipurile de combustibili
  • rezistenta la arderea funinginii

 

CERINTE PENTRU COSUL DE FUM

 

Coşurile de fum sunt supuse la solicitări de natură fizică şi chimică foarte intense, constând în variaţii mari de temperatură, şoc termic cauzat de aprinderea depunerilor de funingine şi gudron, soldat cu temperaturi ce pot depăşi chiar şi 1000ºC. Condensul format în coş are caracter acid, puternic coroziv. Pe timp de iarnă, structura coşului este solicitată şi la îngheţ-dezgheţ. De asemeni, coșurile de fum trebuie să reziste la solicitările date de vânt și cutremure. Prin urmare, pentru a nu se deteriora și distruge în timp, aceste elemente de construcții trebuie să satisfacă următoarele cerințe fundamentale:

– rezistenţă la temperaturi ridicate şi la şocuri termice;
– etanşeitate la umiditate şi la gaze de ardere;
– rezistenţă la condensul acid;
– rezistență și stabilitate mecanică;
– durabilitate.

În consecință, în conformitate și cu legislaţia de specialitate în vigoare, pentru construirea coşurilor de fum se pot utiliza numai materiale sau componente adecvate domeniului, certificate, care dispun de declaraţie de performanță şi marcaj CE.

 

Riscuri majore!

 

Un coş de fum improvizat sau executat din materiale, care nu dispun de certificări legale pentru acest domeniu (diferite tipuri de cărămidă, elemente prefabricate pentru ventilații, țevi din tablă, etc.) prezintă riscuri majore pentru proprietari. Conform statisticilor I.G.S.U., în ultima perioadă peste 2000 de incendii au fost generate anual de coşurile de fum defecte sau necurățate. Neetanşeitatea coşurilor este cauza unui număr însemnat de intoxicaţii cu monoxid de carbon.

 

 

  • Soluția sigură: sistemele de coșuri de fum 

Sistemele de coșuri de fum corespund tuturor exigențelor prezentate, cuprind un ansamblu de elemente componente compatibile și accesorii, care asigură o funcționare ireproșablilă a sistemului. Principalele avantaje oferite de aceste sisteme de coșuri de fum prefabricate sunt:

– soluții de evacuare pentru toate tipurile de surse de căldură și combustibili
– siguranță deplină în exploatare
– funcționarea la randament energetic maxim a sursei de căldură, cu un consum mai redus de combustibili
– calitate atestată, marcaj CE
– durabilitate ridicată, cu o garanție acordată pe o perioadă de 33 de ani

  • Cum se face dimensionarea coșului de fum?

 

Dimensionarea constă în stabilirea înălțimii și diametrului coșului de fum, în funcție de caracteristicile sursei de căldură, respectiv puterea termică (kW), combustibilul utilizat, diametrul ștuțului de evacuare gaze de ardere (mm), necesarul de tiraj în cazul cazanelor cu combustibil solid (Pa). Pentru aceste operațiuni de dimensionare se va contacta reprezentantul firmei Bonyrex Construct.

  • Cum se construiește un coș de fum?

 

Montajul se efectuează prin utilizarea sistemului complet, respectiv prin punerea în operă a tuturor elementelor componente originale Leier, cu respectarea instrucțiunilor elaborate de producător. Se recomandă, ca lucrările de montaj să fie executate de personal autorizat de către firma. Elementele prefabricate asigură o instalare facilă și rapidă a coșului de fum.

  • Este nevoie de pălărie pentru acoperirea coșului de fum?

Sistemele de coșuri de fum sunt insensibile la umezeală, apa din precipitații și condensul format se colectează la bază și se elimină printr-un ștuț de evacuare. Prin urmare nu este necesară acoperirea coșului, iar elementele terminale antipluviale (pălării, capace, etc.), care reduc tirajul, se vor utiliza numai în cazurile în care specialiștii din domeniu recomandă în mod special acest lucru.

  • Coșurile de fum trebuie curățate?

În conformitate cu reglementările legale în vigoare, toate coșurile de fum trebuie verificate și curățate periodic, cel puțin o dată pe an. Mentenanța coșurilor de fum se efectueză se către personal calificat și autorizat, cu respectarea instrucțiunilor prescrise de producător.

  • Acordarea garanției

Garanția de 33 de ani pentru sistemele de coșuri de fum se acordă în condițiile achiziționării sistemului complet, respectării în execuție a instrucțiunilor de montaj și asigurării unei mentenanțe documentate a coșului de fum cu personal autorizat.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.